PDC Putten geeft punten aan KRS Ede

PUTTEN – Het team van damclub PDC Putten was vrijdagavond 16 december wel erg royaal voor KRS Ede. In eigen huis verzuimden de Puttenaren te scoren en leverden twee vrijwel gewonnen stellingen slechts één bordpunt op. Alleen Henk Timmer kwam tot winst.

Combinatie

De eerste uitslag was die van de partij tussen teamleider Henk Timmer en Arnold van Harn. In het middenspel nam Van Harn teveel risico, verloor een schijf en dat zonder compensatie. Even later verzuimde Timmer met een combinatie de partij definitief te beslissen maar een enkele zet later voerde hij alsnog dezelfde combinatie uit met directe winst (2-0).

Verbazing

Henry Kieft kwam in moeilijkheden tegen Aart Jochemsen. In het middenspel was er niet zoveel aan de hand maar tegen het eindspel maakte Kieft een paar fouten en verloor de partij (2-2). Van de Wall speelde een sterke partij tegen Erwin Jochemsen en kwam in een overmachtseindspel terecht maar bood, tot verbazing van een aantal Puttenaren, remise aan. Jochemsen pakte dit voorstel met beide handen aan (3-3).

Klok

Jan Oost nam het op tegen Michel Hendriksen maar speelde vooral tegen de digitale klok. Oost raakte in hevige tijdnood maar verzuimde in korte tijd voldoende zetten te produceren. De zetten die hij deed waren goed en toen hij een straal gewonnen stand op het bord had, wees de tegenstander hem naar de klok die de beslissing had gebracht (3-5).

Blunder

Serge Visser maakte een regelrechte blunder tegen Frans Elbertsen en liep balend door de speelzaal om even daarna tot de constatering te komen dat zijn tegenstander de fout meteen afstrafte. Er volgde een hectische tijdnoodfase waarin nauwelijks doordachte zetten gespeeld werden. Na wat ‘grabbelen’ resteerde een verloren eindspel voor Visser die, tegen beter weten in, nog een paar zetten deed alvorens op te geven (3-7). Herman Cousijnsen speelde tegen de meervoudig clubkampioen van KRS Ede, Evert Jochemsen. In een vrij vlakke partij werd het tegen het eindspel nog even spannend. Cousijnsen hield zich echter keurig op de been en bereikte remise (4-8).

Vijfde plaats

Na deze nederlaag staat PDC Putten op de vijfde plaats terwijl KRS Ede weer de koploper is en één wedstrijdpunt meer heeft dan BDV Bennekom. PDC Putten speelt nog drie wedstrijden maar de kans op het kampioenschap is verkeken met een gat van vijf punten.