PDC Putten en VRD Renkum in evenwicht

RENKUM – In de tweede ronde van de Gelderse clubcompetitie is damclub PDC Putten er niet in geslaagd om VRD Renkum te verslaan. In Renkum bleef de Puttense formatie steken op een 6-6 gelijkspel. Arissen en Van de Veen kwamen tot winst.

Flankaanval

Van de Veen opende de score door Loozen van VRD Renkum van het bord te spelen. De flankaanval van Loozen was onverantwoord en Van de Veen volgde het juiste speelplan waarbij eerst schijfwinst werd behaald. Even daarna was de doorbraak naar dam beslissend (0-2). De partij tussen Cousijnsen en Gerritsen kende een vlak verloop waarbij grote risico’s werden vermeden. Het evenwicht bleef onverstoord met een gelijkspel als gevolg (1-3).

Schijfwinst

Arissen kwam goed uit de opening tegen Hoksbergen. In het middenspel profiteerde hij optimaal van een aantal zwaktes in de stelling van Hoksbergen en dit leverde schijfwinst op. Toen even later Arissen een tweede schijf voor kwam, hield Hoksbergen het voor gezien (1-5). Visser slaagde er niet in om tegen Van Deelen goed in de partij te komen. In het middenspel kwam hij positioneel onder druk en dit kostte hem even later een schijf. Er volgde nog een afspel maar daarin was Visser zonder kansen (3-5).

Doorbraakcombinatie

In een vlakke partij waar lange tijd weinig aan de hand was wist Timmer haast ongemerkt toch een actievere stelling op te bouwen dan Doomernik. Richting het eindspel bood het perspectieven maar echt doorslaan deed het niet. Toen Doomernik ten koste van een schijf een doorbraakcombinatie nam, waren de kansen voor Timmer verkeken met remise als gevolg (4-6). Kieft kwam in zijn partij tegen Van den Berg maar moeilijk in het spel. Het randspel hield hem lange tijd op de been maar tegen het eindspel zag het er slecht uit. Van den Berg schoof het eindspel met vaste hand naar winst (6-6).