PDC Putten deelt punten tegen DC Harderwijk in slotronde

APELDOORN – In de gezamenlijke slotronde van de Gelderse clubcompetitie heeft het zestal van PDC Putten met 6-6 gelijkgespeeld tegen DC Harderwijk. Arissen en Timmer wonnen hun partij.

Voorsprong

Teamleider Timmer opende de score door aan het zesde bord de Harderwijker Verloop te verslaan [0-2]. De stand werd gelijk toen Visser zich liet verrassen door routinier Foppen en in het stof beet [2-2]. Arissen bracht PDC Putten op voorsprong door De Vries te verslaan [2-4]. Arissen is hiermee de topscoorder van PDC Putten geworden in de clubcompetitie met tien punten uit zeven partijen.

Spannende partij

Het topduel aan het eerste bord tussen Bunschoter Koops en Van der Meer van DC Harderwijk eindigde na een spannende partij in remise [3-5]. Ook Cousijnsen behaalde eenzelfde resultaat voor PDC Putten tegen Van der Pol [4-6]. Kieft slaagde er niet in om PDC Putten de teamoverwinning te bezorgen en zag tegenstander Pluim er met de punten vandoor gaan [6-6].

Vijfde plaats

PDC Putten is met negen punten uit acht wedstrijden op de vijfde plaats geëindigd. BDSV Barneveld is de nieuwe kampioen met vijftien punten. Zij stonden slechts één wedstrijdpunt af en dat was tegen DCA Apeldoorn, de nummer twee.