PDC Putten bij herhaling te sterk voor DCA Apeldoorn

APELDOORN – In de eerste ronde van de nacompetitie heeft het zestal van PDC Putten, net als in de reguliere competitie, van DCA Apeldoorn gewonnen. In Apeldoorn eindigde de wedstrijd in een 8-4 overwinning voor PDC Putten. Van de Veen, Timmer en Visser kwamen tot winst.

Spannende partij

De wedstrijd begon niet goed voor PDC Putten toen Cousijnsen zich liet verrassen tegen Veneboer die de score opende [2-0]. Nijkerker Van de Veen was bij de les in zijn partij tegen Van Starkenburg. Het werd een spannende partij waarbij Van de Veen positioneel bezien er beter voorstond. De flankaanval werd alsmaar sterker en leidde kort na schijfwinst tot partijwinst [2-2].

Puike prestatie

Aan het zesde bord boekte Visser een puike prestatie door de degelijke Luchies te verslaan. Nadat het lange tijd gelijk op ging kreeg Visser voordeel in het late middenspel. En dit gaf hij niet meer weg [2-4]. Dat teamleider Timmer winstkansen zou gaan krijgen, was al in het middenspel te zien toen hij een betere positie op het bord had tegen Aartsen. Timmer was scherp en sleepte de derde partijwinst voor PDC Putten binnen [2-6].

Riskante partij

Koops speelde een riskante partij tegen Van Amersfoort waarbij hij enig voordeel leek te hebben. Toch verwaterde dat en bleef er tegen het eindspel een gelijkwaardige stand over waarbij remise werd overeengekomen [3-7]. Kieft zat aan het eerste bord tegenover Van Hal. De spanning was om te snijden. Kieft wankelde maar bleef staande en bereikte remise [4-8].