PDC onderuit tegen UDELCO in clubcompetitie

PUTTEN – Vrijdagavond 6 november eindigde de wedstrijd tussen het zestal van PDC Putten en de dammers uit UDELCO Uddel in een 3-9 overwinning voor de gasten. Geen van de Puttense dammers wist tot winst te komen. Naast de drie remises gingen er drie partijen verloren.

Routinier Han van de Kamp (85) stond zijn mannetje en opende moedig tegen Sammel Boeve. In het middenspel greep Van de Kamp echter mis. Hij liet de combinatie zich niet bewijzen en gaf meteen op (0-2). Enige tijd later moest ook Puttenaar Van de Wall eraan geloven. Hij kwam al in de opening een schijf achter tegen Lammert Hendriksen. Van de Wall hield nog lang stand maar kreeg geen kansen meer (0-4).

Aan het tweede bord tekende zich ook al vroeg een uitslag aan. Herman Cousijnsen liet zich combinatief verrassen door Jan van der Pol en kwam een schijf achter. Cousijnsen was even handig als snel en verraste met een dubbeloffer. Het resterende eindspel liep naar remise (1-5). Ook Serge Visser behaalde eenzelfde resultaat. In zijn partij tegen Gerrit van der Zande bleef het evenwicht onverstoord en hoewel Visser naar de winst zocht, zat die er niet in (2-6).

Het doek viel voor PDC Putten aan het bord van Jan Oost die tegenover Willem van Starkenburg zat. In een klassieke partij dacht Oost voordeel te hebben en zodoende nam hij risico’s. In het late middenspel stond hij echter niet zo voortreffelijk en toen hij rond de klokcontrole een paar belangrijke beslissingen had te nemen, zag het er ineens slecht voor hem uit. Van Starkenburg maakte geen fout en won het eindspel (2-8). Henk Timmer was de enige aan Puttense zijde die dichtbij een overwinning zat. In een principiële partij verkreeg Timmer veel voordeel tegen Jan Vermeer die zich overigens keurig verdedigde. In het eindspel gloorde de overwinning maar Vermeer vond een sterke variant en bereikte een vier-om-twee eindspel dat uiterst complex was. Rond de zeventigste zet bereikte Vermeer met slechts één minuut resterende bedenktijd de remise (3-9).

De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen BDSV Barneveld dat samen met PDC de derde plaats deelt op twee punten van koploper VRD 1 Renkum met de maximale score van zes punten uit drie wedstrijden. Harderwijk 2 staat op de tweede plaats met vier punten en twee bordpunten meer dan PDC en BDSV.

Geef een reactie