PDC 2 kampioen van tweede klasse noord Gelderland 2012-2013

PUTTEN – Het tweede team van de Puttense DamClub is de trotse kampioen van de tweede klasse noord Gelderland 2012-2013. Met negen punten uit zeven wedstrijden bleef het viertal maar liefst drie teams (die ook negen wedstrijdpunten behaalden) op bordpunten voor. Het is na een aantal seizoenen in de middenmoot geëindigd te zijn dit seizoen gelukt om de andere zeven teams van vijf verschillende damverenigingen achter zich te houden.

Het team begon voortvarend aan de competitie door zowel de uitwedstrijd tegen WSDV Wageningen 3 als de thuiswedstrijd tegen CTD Arnhem 3 met 6-2 te winnen. In de derde ronde was het tweede team van DES Lunteren met 5-3 net te sterk voor de Puttense formatie. Van het derde team van DCE Ederveen werd wel gewonnen, 5-3. In de thuiswedstrijd tegen DCE Ederveen 2 maakte jeugdlid Tristan van der Velde zijn debuut. Hij won zijn partij en hield daarmee het team op de been in de strijd om het kampioenschap. Door de verrassende nederlaag (5-3) tegen het tweede team van DVV Voorthuizen 2 leek het kampioenschap verspeeld. Niets was minder waar: door de klinkende 7-1 overwinning in de slotronde tegen DVV Voorthuizen 3 konden de drie overgebleven concurrenten niet meer langszij komen op basis van bordpunten.

Het is het eerste kampioenschap van het afgelopen decennium voor het tweede team in de tweede klasse noord. Overigens is het vier seizoenen geleden dat het eerste team van de Puttense DamClub kampioen werd in de eerste klasse noord. Zij handhaven zich voor het vijfde seizoen in de Gelderse Hoofdklasse. Dat teamleider Serge Visser met elf punten uit zes partijen individueel topscorer is geworden geeft nog een extra glans aan dit kampioenschap.

Geef een reactie