PDC 1 pakt vierde overwinning op rij

PUTTEN – In de zesde ronde van de Gelderse Hoofdklasse wist PDC 1 opnieuw te winnen. Dit keer waren de Puttense dammers met 10-6 te sterk voor DC Zevenaar. Op bord zeven en acht scoorden opnieuw Kees de Jong en Henk Timmer. Ook Fred Elgersma (bord vier) was te sterk voor zijn tegenstander.

Al vanuit de opening was het Elgersma die een goede stelling op het bord kreeg. Zijn tegenstander kwam er nauwelijks aan te pas en zag zijn stelling vastlopen.

Ook op de onderste twee borden zag het er goed uit. Kees de Jong kreeg goed spel en wist schijfwinst en later partijwinst af te dwingen. Henk Timmer mocht opnieuw ervaren dat hij vanuit de opening gewonnen kwam te staan. Henk speelde een strakke pot en gaf het niet meer weg.

Jaap van de Werfhorst speelde een gezonde aanval tegen kopman Dinant Spieker. Jaap kwam niet in de problemen en het werd een ‘gewone’ remise.

Patrick Wielemout ging jammerlijk onderuit. Een vier-om-drie slagzet deed hem de das om. De stelling van Alderliesten was opnieuw geen succes. Met wat vlieg- en stuntwerk wist hij het echter wel op remise te houden.

Geef een reactie