Overwinning voor dammers tegen BDV Bennekom

PUTTEN – De wedstrijd tussen PDC Putten en BDV Bennekom die vrijdagavond 19 december op het programma van de eerste klasse noord Gelderland stond, was de eerste kans voor PDC om een einde te maken aan een reeks nederlagen. De Puttenaren lieten er geen onduidelijk over bestaan en wonnen met ruime cijfers (9-3).

Teamleider Henk Timmer gaf het goede voorbeeld door als eerste te winnen. Nadat Timmer een op het oog sterke kettingstelling vanwege combinatiedreigingen moest afbreken, ging zijn tegenstandster Annemieke Stunnenberg in de fout. Dit leverde hem meteen beslissend voordeel op (2-0). Jan Oost leek een tijd lang beter te staan maar raakte, voor hem gebruikelijk, in tijdnood. Hij koos eieren voor zijn geld en kwam remise overeen met Mark ter Hofte (3-1).

Jaap van de Werfhorst liet weer eens zijn sterke kant zien en hield Gerrit Stunnenberg, de beste speler van BDV, op remise (4-2). Nadat Herman Cousijnsen ditzelfde had gedaan, namelijk remise spelen tegen de op papier iets betere speler Frans Lamers, kwam de winst voor PDC in zicht (5-3).

Herman Arissen maakte de teamwinst definitief door Johan de Haas te verslaan. Dit deed hij door zijn tegenstander lange tijd onder druk te zetten, waardoor deze mede door tijdnood in de fout ging (7-3). Henry Kieft zette door een overwinning op Willem Stunnenberg de eindstand zelfs op 9-3. Kieft gaf aan dat hij door principieel spel, de overwinning naar zich had getrokken. Voor hem was het net twee jaar geleden dat hij voor het laatst een partij in de bondscompetitie had gewonnen.

Door deze overwinning kan PDC nu weer naar boven kijken, en is nu het doel om de laatste twee wedstrijden ook te gaan winnen.

Geef een reactie