Overtuigende overwinning Puttense dammers

PUTTEN – Vrijdagavond heeft PDC hele goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie, door op overtuigende wijze de nummer drie van de ranglijst BDSV uit Barneveld met 11-5 te verslaan. Hierdoor steeg PDC van de negende naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Alderliesten gaf de rest van het team een bijzonder goed gevoel door de op papier nog iets sterkere tegenstander overtuigend te verslaan. Hij wist een iets mindere zet van zijn tegenstander erg goed af te straffen. Deze overwinning kwam nadat Jaap van de Werfhorst kansloos had verloren. Ook Henry Kieft liep tegen een nederlaag aan tegen een op papier veel sterkere tegenstander. Daardoor werd het 2-4.

Vervolgens kwamen er vier overwinningen aan Puttense zijde. Henk Timmer won dankzij een grote fout van zijn tegenstander. Herman Arissen pakte de winst door een winnende combinatie. Joras Ferwerda pakte beslissend voordeel rondom de tijdcontrole. En Kees de Jong speelde zijn tegenstander positioneel van het bord. De enige remise kwam van Patrick Wielemout. In deze partij had Patrick het betere van het spel, en besloot voor een zekere remise te gaan, toen duidelijk was dat PDC ging winnen.

PDC staat nu één punt boven de nummer tien, een degradatie plaats. Met andere woorden er zullen nog meer punten gepakt moeten worden, om in deze klasse te mogen blijven uitkomen.

PDC Putten BDSV Barneveld 11-5
1) Henry Kieft Ap van Ingen 0-2 (3)
2) Alderliesten Wijninga 2-0 (2)
3) Jaap van de Werfhorst Matthias de Kruijf 0-2 (1)
4) Kees de Jong Theo Stoverinck 2-0 (7)
5) Patrick Wielemout Evert van de Pol 1-1 (8)
6) Joras Ferwerda Ed Blankenstein 2-0 (5)
7) Henk Timmer Jur van Ginkel 2-0 (6)
8) Herman Arissen Hanna Hoogenraad 2-0 (4)

Geef een reactie