Organisatie schooldamkampioenschap van Putten

PUTTEN – Woensdagmiddag 8 januari 2014 organiseert de Puttense DamClub het jaarlijkse schooldamkampioenschap van Putten. Aan dit kampioenschap nemen ongeveer 120 leerlingen van de basisscholen van Putten deel. Zowel bij de pupillen (groep 7 en 8) als bij de welpen (groep 5 en 6) is school De Schuilplaats de titelverdediger.

In 1984, en dat is maar liefst dertig jaar geleden, organiseerde de Puttense DamClub voor het eerst het plaatselijke schooldamkampioenschap. Jarenlang was Nico Sandberg, hoofdmeester van school De Wegwijzer, de organisator van het schooldamkampioenschap in ‘zijn’ school. Inmiddels wordt voor de achtste keer het toernooi in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat gehouden.

De afgelopen jaren zit het schooldammen in de lift. Naast de vele inschrijvingen bij het plaatselijke kampioenschap zijn er damteams van verschillende Puttense basisscholen doorgedrongen tot de landelijke wedstrijden. De beide teams van school De Schuilplaats hebben afgelopen jaar de beste prestatie neergezet, zowel de welpen als de pupillen eindigde op het Nederlands kampioenschap op de vierde plaats.

Het toernooi begint aanstaande woensdagmiddag om 13:30 uur en zal worden gespeeld in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat in Putten (tegenover de Aldi supermarkt). Belangstellenden zijn welkom, er is voldoende ruimte voor publiek.

Geef een reactie