Opnieuw verlies Puttense dammers in Ede

EDE – De stemming op weg naar Ede om met het eerste team van PDC de strijd aan te gaan binden met De Kroonschijf was goed. Want er lagen kansen, en er kon revanche worden genomen op de pijnlijke 9-7 nederlaag van vorig seizoen. Op de terugweg was de stemming als de temperatuur buiten, rond het vriespunt. Want er was opnieuw met 9-7 verloren.

Nadat de opstellingen bekend waren gemaakt, bleken beide teams met twee invallers te spelen, waarbij De Kroonschijf meer verzwakt was, dan de Puttenaren.

PDC begon goed, want Herman Arissen en Henk Timmer wisten de twee beste spelers van de tegenstander op remise te houden. Echter daarna kwamen er drie pijnlijke nederlagen. Henry Kieft kwam tegen een mindere tegenstander in tijdnood, en raakte volgens hemzelf de weg kwijt. Nog pijnlijker was het verlies van Jaap van de Werfhorst tegen de zwakste speler van de tegenstander. Jaap ging zo in de fout dat zijn tegenstander met ruim 200 ratingpunten minder met een lichte combinatie de winst naar zich toe kon trekken.

Invaller Jan Oost wist zijn op papier iets sterkere tegenstander positioneel in evenwicht te houden, maar verdeelde na de eerste tijdcontrole zijn tijd niet goed. En verloor in een totale remise stand op de klok. Herman Cousijnsen wist aan het tweede bord netjes de alom bekende Evert Jochemsen op remise te houden. Dit moet gezien worden als een van de lichtpuntjes van de avond.

De twee beste spelers van PDC wisten hun partij te winnen. Alderliesten speelde veel beter dan zijn tegenstander en kreeg groot voordeel. In het eindspel kwam de overwinning wel heel simpel naar hem toe. Kees de Jong speelde een partij van bijna vier uur. Hij kwam in het eindspel wat beter te staan en won vervolgens op de klok.

Nu deze wedstrijd verloren is gegaan, moet de volgende wedstrijd tegen degradatie concurrent DVV uit Voorthuizen gewonnen worden. De actuele tussenstand staat op Toernooibase.

KRS Kroonschijf Ede PDC Putten 9-7
1) Rik Verboon Herman Arissen 1-1 (1)
2) Evert Jochemsen Herman Cousijnsen 1-1 (5)
3) Michel Hendriksen Jaap van de Werfhorst 2-0 (3)
4) Aart Jochemsen Jan Oost 2-0 (7)
5) Postema Alderliesten 0-2 (6)
6) Arnold van Harn Henry Kieft 2-0 (4)
7) Koos Hoekzema Kees de Jong 0-2 (8)
8) Nico Valkenburg Henk Timmer 1-1 (2)

Geef een reactie