Opnieuw remises in competitie PDC Putten

PUTTEN – Het aantal remises in de onderlinge competitie van PDC Putten is tot op heden schaars. In de eerste vier speelronden eindigde slechts éénmaal een partij in een gelijkspel terwijl alle andere partijen beslist werden. Op dinsdagavond 24 oktober was het beeld anders: twee remises, één beslissing.

Ambitieus

De partij tussen Henk Timmer en Serge Visser had een hoge amusementswaarde. Visser opende ambitieus en kwam in een korte vleugel opsluiting én een hekstelling terecht. Hij bleef nuchter en kwam er goed uit. In het middenspel blunderde hij echter en dit leverde Timmer schijfwinst op. Niet veel later was het opnieuw, en beslissend, raak.

Randschijfjes

Het beeld in de partij tussen Jan Oost en Henry Kieft was herkenbaar: Oost sterk in het centrum terwijl Kieft zijn favorieten randschijfjes had. Het was een partij uit één stuk en telkens was het Oost in het centrum en Kieft aan de rand. Het centrum werd wat uitgedund en een enkele zet na de klokcontrole werd remise overeengekomen.

Passief

Herman Cousijnsen speelde dit keer tegen Alderliesten. Na een wat ongewone opening kwam er een spannende stelling op het bord in het middenspel. Alderliesten koos voor de strategie om de linkervleugel vrij passief te laten en ondertussen de rechtervleugel uit te dunnen. Hij slaagde daar deels in maar kreeg geen overwegend voordeel. Cousijnsen kwam er zelfs iets beter uit. Het eindspel liep vervolgens naar remise.

Na vijf speelronden voert Alderliesten de lijst aan met zes punten uit vier partijen. Oost volgt op de tweede plaats met een overwinning en één gelijkspel terwijl Timmer volgt die evenals Kieft al vijf partijen heeft gespeeld. In totaal zijn er vijftien partijen gespeeld. Volgende week vrijdagavond 3 november speelt PDC Putten de wedstrijd tegen KRS Ede.