Opnieuw geen overwinning voor dammers

PUTTEN – Ook in de voorlaatste ronde van de Gelderse hoofdklasse 2010-2011 is de Puttense formatie er niet in geslaagd te winnen. Dit keer bleef de telling (weer) steken op acht bordpunten; het werd 8-8 tegen DCH Hengelo. Gunstig was wel dat de concurrent DZW Zutphen-Warnsveld verloor van CTD Arnhem waardoor Putten in de laatste ronde in ieder geval ook bij een ‘kleine’ nederlaag in de Gelderse Hoofdklasse blijft.

De eerste uitslag was de remise van Henry Kieft en Harry Vos. Henry kwam goed terug in de partij nadat hij in het middenspel weggedrukt werd. Henry brak door en stelde een punt veilig (1-1). Jaap van de Werfhorst kwam tegen Rick Hesselink niet verder dan remise. In het middenspel lukte het hem niet voldoende voordeel te behalen (2-2).

Kees de Jong toonde zich een winnaar door een klassieke stand strak uit te spelen tegen Rodier Evers en bracht de score op 4-2. Herman Arissen had een betere stand waarbij tegenstander De Greef praktisch verdedigde en het zo op remise hield (5-3). Ben Okken overklaste invaller Herman Cousijnsen in een gemakkelijk eindspel waarbij de dam van voldoende waarde bleek (5-5).

Alderliesten kwam sterk uit de opening tegen Harkink en had na tien zetten al een goede hekstelling op het bord. Echter de voortzetting was minder waarbij Alderliesten het onnodig ingewikkeld maakte. Harkink herstelde goed en leek geheel te overklassen. Een kamikaze actie van Alderliesten bezorgde hem echter nog een punt (6-6).

Teamleider Henk Timmer speelde aan het laatste bord tegen Jan Heijink. In een vlakke partij greep Jan Heijink op de dertigste zet mis en kwam een schijf achter. Een doorbraak volgde waarna het snel bekeken was (8-6). Patrick Wielemout wist ondanks een schijf achterstand in een vijf om vier door te breken. Ruim een uur poogde Patrick de drie schijven van Jaap Vos aan te vallen ten einde er één te winnen en hiermee remise te bewerkstelligen. Rond de klok van één uur bleek dat dit niet gelukt was (8-8).

Omdat DZW Zutphen-Warnsveld verloren heeft van CTD Arnhem, kan de Puttense formatie nauwelijks meer degraderen. Een ‘kleine’ nederlaag kunnen de Puttense dammers zich permitteren.

PDC Putten DCH Hengelo 8-8
1) Herman Arissen Arnoud de Greef 1-1 (4)
2) Herman Cousijnsen Ben Okken 0-2 (5)
3) Patrick Wielemout Jaap Vos 0-2 (8)
4) Kees de Jong Rodier Evers 2-0 (3)
5) Jaap van de Werfhorst Rick Hesselink 1-1 (2)
6) Alderliesten Harkink 1-1 (6)
7) Henry Kieft Harry Vos 1-1 (1)
8) Henk Timmer Jan Heijink 2-0 (7)

Geef een reactie