Opnieuw 14-2 verlies voor dammers

HUISSEN – In de derde ronde van de Gelderse Hoofdklasse speelde het eerste team van de Puttense DamClub tegen de dammers van VBI Huissen. Een loodzware avond, te meer daar Huissen met twee ereklasse-spelers inviel. Zoals verwacht won Huissen met grote cijfers de wedstrijd, de Puttenaren keerden met twee schamele bordpuntjes huiswaarts.

Serge Visser was de eerste Puttenaar die in zijn tegenstander zijn meerdere moest erkennen. In een hekstellingpartij die aardig oogde voor Visser greep hij mis met een combinatie en daarmee een nederlaag als gevolg (2-0). Herman Cousijnsen werd in een klassiek nadelige stand overklast door invaller Rik Keurentjes die voor Huissen in de nationale ereklasse uitkomt (4-0).

Één van de weinige Puttenaren die tegen de verhoudingen in verloor, was Patrick Wielemout die tegen Dirk Joosten speelde. Wielemout had positioneel een betere stand alleen liet zich combinatief verrassen (6-0). Henry Kieft pakte het eerste punt, hij nam in de opening een peperdure dam tegen Jo Weijeman. Winnend was het niet en verliezen deed het ook niet: de rest van de partij bleef de dam op het bord en Weijeman kon ook offeren en naar dam (7-1).

Jaap van de Werfhorst speelde tegen grootmeester Geert van Aalten. Van de Werfhorst speelde sterk en wist in het middenspel Van Aalten te verrassen met een handig offervariant. De stand was nadien echter nadelig voor de Puttenaar die in het eindspel aan het kortste eind trok (9-1). Ook Alderliesten nam het op tegen een grootmeester, hij speelde tegen Stokkel. In het middenspel ontwikkelde Alderliesten zijn stand onvoldoende en kwam positioneel aanzienlijk minder te staan. De doorbraak ten koste van één schijf leverde geen punt op daar Alderliesten meteen onzorgvuldig naar dam ging en verloor door een lichte combinatie (11-1).

Teamleider Henk Timmer was één van de Puttenaren die kansen kreeg. Timmer speelde een sterke partij en kwam in het late middenspel goed te staan. In het eindspel leek de remise onvermijdelijk ware het niet dat Timmer in het zicht van de haven een blunder maakte en alsnog verloor (13-1). Herman Arissen tekende in een nadelig 4 om 2 eindspel, dat zou verliezen als Leen de Rooij secuur zou spelen, het tweede bordpunt aan waarmee de eindstand op 14-2 kwam. Over twee weken wacht de dammers opnieuw een sterke tegenstander, op vrijdagavond 22 november is de uitwedstrijd tegen damclub Lent.

Geef een reactie