Categorie: Techniek

De weergaloze mogelijkheden van het damspel

Mensen die zich wat bezighouden met het damspel willen nog weleens wat stellig zijn bij de analyse. ‘Potremise’ is bijvoorbeeld een kreet die nog weleens gehoord wordt. Het analyseren na afloop van een gespeelde partij heeft veel in zich maar vraagt tegelijkertijd om de nodige weerbaarheid daar het er soms meer lijkt op ‘verhaal halen’ dan het (samen) ontdekken van de weergaloze mogelijkheden van het prachtige damspel. Laten we maar snel onze blik op het dambord werpen.

Lees verder

Van de Werfhorst speelt remise tegen grootmeester Stokkel

HUISSEN – In de zesde ronde van de Gelderse clubcompetitie heeft Jaap van de Werfhorst remise gespeeld tegen grootmeester Jos Stokkel. Ondanks dit mooie resultaat kwam DC Harderwijk niet tot winst tegen DV Huissen (6-10).

Lees verder

Een dramadriehoek in De Schuifeldam van DES Lunteren

De Schuifeldam, het clubhuis van DES Lunteren, ligt in het hartje van Nederland. Ergens is wel een driehoek te tekenen. Voetbal-Schuifeldam-parkeerplaats? Of, bij het snertdamtoernooi: dammen-veteranen-erwtensoep. Driehoeken genoeg maar geen dramadriehoeken. De Schuifeldam is een plaats van het positieve alternatief. Is getekend.

Lees verder