Onderlinge competitie Puttense DamClub

PUTTEN – Vrijdagavond 16 oktober 2009 stond bij de Puttense DamClub in het teken van de onderlinge competitie. Tot op heden doet Dirk van Staveren het erg goed dit seizoen. Want dit keer wist hij Ep van Dijk te verslaan, waardoor hij op de derde plaats op de ranglijst terecht is gekomen. Een mooie plaats voor de meest ervaren dammer van PDC.

Han van de Kamp die op die derde plaats stond moest het opnemen tegen de meervoudig clubkampioen Henk Timmer. Het werd een boeiende partij, waarbij Han zich in het middenspel verrekende en ineens verloren kwam te staan.

De partij tussen Ben Nap en Henk van Keulen kende een grillig verloop. Eerst kreeg Henk een cadeautje van Ben, waardoor hij dam kon halen. Later kon Henk de winst forceren, maar liet dit na. Dit gaf Ben de kans om een dam te halen. Toen dat gebeurde kwamen de heren remise overeen. Omstanders gaven vervolgens aan dat Ben juist in die stand goede winstkansen had.

Jaap van de Werfhorst moest flink aan de bak tegen Van de Wall. Het werd een flank, en later een flankcentrum aanval. Hij vocht voor wat hij waard was, dat bleek uiteindelijk onvoldoende om remise te kunnen pakken.

In de partij tussen Jan Oost en Henry Kieft kwamen beide spelers in tijdnood. In hevige tijdnood bood Jan Oost remise aan. Ondanks het feit dat Henry dacht beter te staan ging hij met het aanbod akkoord. Achteraf bleek dat niet Henry maar Jan op dat moment makkelijker stond.

Komende vrijdag staat de streekderby tegen DVV uit Voorthuizen op het programma. Deze wedstrijd is van belang in de strijd tegen degradatie. Toeschouwers zijn welkom in het denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat.

Geef een reactie