Nipte nederlaag des te pijnlijker voor dammers

EDE – Ook de vierde ronde in de Gelderse Hoofdklasse bracht de Puttense dammers geen overwinning. In Ede werd nipt verloren met 7-9. De nederlaag was door het kleinst mogelijke verschil des te pijnlijker. Na vier ronden staan de dammers onderin met slechts één wedstrijdpunt.

De avond begon hoopvol toen Alderliesten de eerste overwinning aan Puttense zijde aantekende. Hij versloeg Valkenburg die in een lastige stand verrast werd door een vijf-om-vijf combinatie met winnend afspel (0-2). De stand werd echter korte tijd later gelijkgetrokken door Wim Lammers die combinatief toesloeg tegen Joras Ferwerda (2-2).

Henry Kieft kwam wat minder te staan tegen Michel Hendriksen. Rond de veertigste zet werd remise overeengekomen (3-3). Kees de Jong mocht het opnemen aan bord 7 tegen teamleider Evert Jochemsen. Rond de tijdnoodfase werd het spannend. Kees koos verstandig voor een wederzijdse doorbraak en stelde de remise veilig (4-4). Patrick Wielemout vergreep zich in een goede stelling aan een foutzet en moest vechten voor remise. Tegenstander van Ingen liet de winst niet meer lopen (4-6).

Kort hierna volgde de remise van Henk Timmer tegen Rik Verboon. Rik had de strategische velden in handen maar kreeg het niet rond. Zijn voordeel nam mondjesmaat af en verdween nagenoeg. Henk koos het juiste plan en pakte remise (5-7). Jaap van de Werfhorst hield de druk uit tegen Peter Hoogteijling, veruit de sterkste op papier van Ede. Secuur spel in het eindspel leverde Jaap het welverdiende puntje op (6-8).

Het slotakkoord was van Herman Arissen. Herman had een erg kansrijke positie op het bord tegen Aart Jochemsen. Na een gedwongen offer hield Aart nog kans op remise. Een volgende schijf winst volgde. Echter de vier-om-twee die overbleef, bleek niet te winnen (7-9).

Opnieuw teleurstelling bij de dammers na deze nipte nederlaag. De volgende wedstrijd speelt PDC thuis tegen DC Lent. Inzet is de eerste overwinning van dit seizoen.

Kroonschijf Ede PDC Putten 9-7
1) Aart Jochemsen Herman Arissen 1-1 (8)
2) Peter Hoogteijling Jaap van de Werfhorst 1-1 (7)
3) Valkenburg Alderliesten 0-2 (1)
4) Ap van Ingen Patrick Wielemout 2-0 (5)
5) Rik Verboon Henk Timmer 1-1 (6)
6) Evert Jochemsen Kees de Jong 1-1 (4)
7) Michel Hendriksen Henry Kieft 1-1 (3)
8) Wim Lammers Joras Ferwerda 2-0 (2)

Geef een reactie