Nipte nederlaag dammers PDC

PUTTEN – In de vierde ronde van de Gelderse Hoofdklasse heeft PDC de kleinst mogelijke nederlaag geleden. Tegen kampioen WSDV uit Wageningen werd het na een zeer spannende avond 7–9. Hoewel deze nederlaag niet als een verrassing komt, was aan het eind van de avond toch het gevoel dat er meer in heeft gezeten.

De eerste uitslag van de avond was de nederlaag van Henk Timmer. Henk speelde een op het oog vrij logische zet en zag vervolgens tot zijn schrik dat zijn tegenstander een finesse in had gebouwd die inhield dat er na de tegenzet geen goede voortzetting voor Henk meer aanwezig was. Alderliesten legde vanaf de opening zoveel druk op de stand dat zijn tegenstander langzaam maar zeker van het bord werd gespeeld: stand 2-2. PDC kwam voor de tweede keer op achterstand door de nederlaag van invaller Serge Visser, maar Henry Kieft zorgde daarna voor de verrassing van de avond. Het voor Henry karakteristieke randspel gaf zijn tegenspeler het gevoel (veel) beter te staan. In het late middenspel kon Henry echter een verrassende doorbraak nemen en de felicitaties van zijn, op papier veel sterkere tegenstander, in ontvangst nemen: tussenstand 4-4.

Vervolgens ging het helaas mis. Jaap van de Werfhorst had veel tijd nodig om zijn partij in evenwicht te houden. De laatste twaalf zetten werden noodgedwongen in recordtempo uitgevoerd en bij het vallen van de vlag stond er een keurige remise stand op het bord. Bij het naspelen bleek echter dat Jaap een zet tekort kwam, dus restte er een kloknederlaag. Herman Arissen had wel op tijd de vijftigste zet kunnen doen, zijn stand bleek echter niet houdbaar: stand 4-8.

Joras Ferweda kwam gedurende de partij steeds beter te staan, maar kon niet voldoende overwicht bereiken om de winst te behalen. Hij moest berusten in remise en daarmee was de overwinning voor WSDV een feit. Dat Kees de Jong een knappe overwinning boekte op zijn ervaren tegenstander kon daar niets meer aan veranderen: eindstand 7-9.

PDC Putten WSDV Wageningen 7-9
1) Herman Arissen Jesse van Beek 0-2 (6)
2) Serge Visser Arie Janssen van Doorn 0-2 (3)
3) Kees de Jong Henk Kleinrensink 2-0 (8)
4) Henry Kieft Derk Kleinrensink 2-0 (4)
5) Jaap van de Werfhorst Erik van de Weerdhof 0-2 (5)
6) Alderliesten Vink 2-0 (2)
7) Joras Ferwerda Cor Langeveld 1-1 (7)
8) Henk Timmer Jannes Kromhout 0-2 (1)

Geef een reactie