Nieuwkomer Serge Visser pakt punt tegen Henk Timmer

PUTTEN – Vrijdagavond 15 oktober 2010 stond bij de Puttense DamClub in het teken van de onderlinge competitie.

Nieuwkomer Serge Visser speelde tegen Henk Timmer, meervoudig kampioen van Putten. Het werd een heel aantrekkelijke partij, waarbij Serge vanuit de opening, een hekstelling wilde voorkomen, en daardoor een vrij aanvallende zet speelde. Henk greep deze kans aan, om een soort centrumomsingeling te spelen. Serge kwam flink onder druk te staan, maar wist op een nette manier de dreigingen te omzeilen. Henk gebruikte veel tijd, en wist Serge alsnog in het gevorderde eindspel in de hekstelling te krijgen. Echter Serge ging op een kundige manier met de dreigingen om. Na ruim 3,5 uur spelen kwamen beide spelers remise overeen.

Kwam Henk Timmer wat in tijdnood, Henry Kieft kwam tegen Wil van Meerveld in razende tijdnood. Henry verwachte een aanvallende houding van zijn tegenstander, maar toen Wil passief speelde, moest hij heel veel tijd gebruiken om de winst te vinden. Dit lukte hem uiteindelijk, wel. Een mooi compliment voor Wil, dat ze het Henry zo moeilijk wist te maken.

Han van de Kamp koos wel de aanval tegen Alderliesten. Hij koos ervoor om te kijken wat de aanval hem zou gaan brengen. Dit leverde een boeiende opening op. Alderliesten bleek de aanvalsschijf van zijn tegenstander te kunnen aanvallen, en dat leverde hem een schijf winst op. Met deze schijf winst was het een kwestie van tijd totdat hij de felicitaties van zijn tegenstander in ontvangst mocht nemen.

De laatste partij ging tussen Henk Guliker en Jaap van de Werfhorst. Hier bleek het krachtsverschil te groot om er een lange spannende partij van de kunnen maken. Jaap bleek een paar maten te groot.

Uitslagen vrijdag 15 oktober 2010
Henk Timmer Serge Visser 1-1
Henry Kieft Wil van Meerveld 2-0
Van de Kamp Alderliesten 0-2
Jaap van de Werfhorst Henk Guliker 2-0

Geef een reactie