Nieuwe seizoen van start bij PDC Putten

PUTTEN – Met een korte vergadering en vervolgens de eerste ronde van de onderlinge competitie is damclub PDC Putten begonnen aan het nieuwe seizoen.

Versoepelingen

Sinds de uitbraak van de Covid-19 pandemie in maart 2020 is het dammen stilgelegd bij PDC Putten. Na de verdere versoepelingen is er weer ruimte om te dammen op het sportcomplex van voetbalclub SDC Putten.

Onderlinge competitie

Bij de eerste ronde van de onderlinge competitie werden vier partijen gespeeld. Arissen deed meteen goede zaken door oud-clubkampioen Van de Veen uit Nijkerk te verslaan. Hoewel Van de Veen een centrumstand had kampte hij met een aantal zwakke plekken in zijn stelling waar Arissen handig mee omging. Van de Werfhorst kwam goed uit de opening tegen Kieft en kwam positioneel beter te staan. Het kostte Kieft materiaal en daar kwam hij niet meer bovenop. Tegen het eindspel was Kieft uitgespeeld.

De partij tussen Van de Wall en Nap eindigde in remise. Na een damcombinatie voor Nap leek hij op winst af te stevenen maar Van de Wall kwam sterk terug en schoof de partij in het eindspel naar remise. Dat de partij tussen Oost en Visser ook in remise eindigde was lange tijd niet de verwachting. Visser combineerde fraai naar dam maar liet Oost vervolgens toch nog ontsnappen.

Clubavond

Damclub PDC Putten heeft wekelijks de clubavond op dinsdagavond. Inloop is vanaf 19:30 uur. Mocht u belangstelling hebben om eens een partijtje te komen dammen, dan bent u van harte welkom. Het adres is sportcomplex SDC Putten, Roosendaalseweg 111, 3882 MN in Putten.