Nieuwe seizoen Puttense DamClub

PUTTEN – Begin september is de Puttense DamClub gestart met dammen. Vorige week vrijdagavond werd het seizoen met de jaarlijkse ledenvergadering geopend. De eerste ronde van de onderlinge competitie 2009-2010 werd afgelopen vrijdagavond gespeeld.

De eerste uitslag werd genoteerd bij de partij tussen Thijs Alderliesten en Henk van Keulen. De beide jeugddammers spaarden elkaar en speelden vlotjes naar remise.

Erelid Dirk van Staveren was ook weer van de partij. Ditmaal nam hij het op tegen de enige vrouw van de damvereniging, Wil van Meerveld. Al vroeg in de partij kwam Dirk op dam. De dam ging er weer af. Schijfwinst en de sterke positionele opstelling leverde Dirk zijn eerste overwinning van dit seizoen op.

Han van de Kamp en Elbert van de Bunt maakten er opnieuw een spannende partij van. Han had een hekstelling maar verbrak die zelf. In het middenspel werd Elbert zijn centrum sterker. Met een sterke positie wist hij in Han van de Kamp op de knieën te krijgen.

Van de Werfhorst en Alderliesten speelden ook weer eens tegen elkaar. Al in de opening kwam er een flankaanval van Alderliesten op het bord. Jaap nam een ietwat ongewone ruil. De ontstane stelling leek beter voor Alderliesten. Vervolgens verzuimde Jaap opnieuw te ruilen en kwam in een lastige positie terecht. Jaap nam te veel risico en kwam een schijf achter. Het eindspel was winnend, al deed Alderliesten er wel lang over…

Jan Oost zat tegenover Herman Arissen. Een afwikkeling leverde Herman een sterke hekstelling op. Met een offer van Jan veranderde er veel. Jan kwam, weliswaar met een schijf minder, beter en beter te staan. Na een aantal zetten schudden Jan en Herman elkaar de hand (1-1).

Komende donderdagavond begint voor PDC1 de bondscompetitie in de Gelderse Hoofdklasse. De eerste ronde is tegen WSDV1 uit Wageningen. Hoe deze lastige opgave voor PDC afloopt, leest of hoort u volgende week.

Geef een reactie