Mooi begin nieuwe jaar bij Puttense DamClub

PUTTEN – Bij de Puttense Damclub is het al jaren traditie om op de eerste clubavond van het nieuwe jaar te gaan sneldammen. Er waren elf spelers aanwezig die zeven wedstrijden speelden in het Zwitsers systeem. Het was de tweede sneldamavond van het seizoen. Ging het op de eerste avond tussen Henk Timmer en René Alderliesten, nu ging de strijd om de eerste plaats tussen René Alderliesten en Herman Arissen. Het onderlinge duel werd een remise, terwijl beiden heren al hun andere wedstrijden wisten te winnen.

Uiteindelijk werd René winnaar van de avond omdat hij de barrage partij wist te winnen. Ook had hij een iets betere weerstand dan Herman.

Opvallend was het feit dat Henry Kieft derde werd. Hij deed dit door drie partijen op de klok te winnen. Onder andere tegen Jaap van de Werfhorst en Henk Timmer (de winnaar van de eerste sneldamavond).

Net zoals andere jaren was de sfeer ook dit keer erg goed. Dat is een van de aspecten die zo’n sneldamavond leuk maakt. Na het schooldamkampioenschap eerder deze week, een mooi begin van het damjaar 2010.

Geef een reactie