Massale inschrijving Schooldamkampioenschap van Putten

PUTTEN – Half november heeft de Puttense DamClub de uitnodigingen verstuurd voor het jaarlijkse schooldamkampioenschap dat op woensdagmiddag 12 januari 2011 gespeeld gaat worden. Inmiddels hebben zich ruim dertig teams aangemeld. Plaats van handeling is het Denksportcentrum te Putten.

Twee ‘nieuwe’ basisscholen doen mee

Verdeeld over tien scholen gaat het aantal inschrijvingen over de dertig teams heen. Dit komt neer op 120 schooldammers. Een mooie ontwikkeling is ook dat twee basisscholen die vorig jaar niet meededen, voornemens zijn ook de gang naar het Denksportcentrum te maken.

Pupillen en welpen spelen in aparte groepen

De opzet is gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. De pupillen en welpen zullen in aparte groepen spelen. Wel zal, zoals gebruikelijk, het Zwitsers systeem gehanteerd worden. Dit kenmerkt zich met het feit dat teams met ongeveer hetzelfde aantal punten, tegen elkaar spelen. Bij gelijk eindigden geven de weerstandspunten de doorslag, tenzij het om het kampioenschap gaat.

Planning toernooi

Het toernooi begint om 13.30u met een korte opening. Vervolgens spelen de schooldammers zeven ronde met tussendoor een pauze. Rond 16.30u zal het toernooi afgesloten worden met de prijsuitreiking. Wethouder Kleijer (portefeuille sport) zal de prijzen uitreiken. Toeschouwers en geïnteresseerden zijn van harte welkom in het Denksportcentrum (Jacob Catsstraat 76, 3881 XR Putten).

Geef een reactie