Maarten van de Kamp beste schooldammer

PUTTEN – Afgelopen vrijdagavond werd bij de Puttense Damclub de derde en tevens de laatste avond gehouden voor het persoonlijk kampioenschap schooldammen van Putten. Voordat de avond begon hadden eigenlijk vijf spelers nog kans op de titel. Namelijk Henry Wassink, Mark Doppenberg, Gerben Ruitenberg, Maarten van de Kamp en Jan van der Horst.

Aan het einde van de avond bleek dat Maarten van de Kamp de beste schooldammer van Putten is. Toch bleef het nog spannend in de laatste ronde. In de laatste troffen de op dat moment nummers één en twee elkaar, namelijk Henry Wassink en Maarten van de Kamp. Beiden maakten noch kans op de titel. Maarten wist de winst naar zich toe te trekken. Zeer pijnlijk was dit dan ook voor Henry die hierdoor de podiumplaats misliep. De spelers Mark Doppenberg en Gerben Ruitenberg respectievelijk tweede en derde speelden overigens ook een uitstekend toernooi. Mark en Gerben verloren beiden twee keer van de veertien wedstrijden. Maarten van de Kamp incasseerde slechts één keer verlies en mag zich daarom ook de terechte winnaar noemen.

De komende weken is er bij de Puttense Damclub weer gelegenheid om te dammen. Alle kinderen die meer willen leren van het damspel mogen aanstaande vrijdagavond komen dammen aan de Jacob Catsstraat 76. De avonden worden afwisselend ingevuld door onder andere training, het maken van opdrachten en een partijtje spelen.

Geef een reactie