Levi en Anthony Puttens schooldamkampioen

PUTTEN – Levi Posthouwer (groep 5/6) en Anthony van Panhuis (groep 7/8) zijn schooldamkampioen van Putten geworden. Het toernooi vond plaats in de kantine van SDC. Net als de andere deelnemers hadden zij zich geplaatst door bij de teamkampioenschappen de meeste punten te scoren.

Voorlaatste ronde

Levi Posthouwer was bij de welpen niet tegen te houden. Hij wist zes wedstrijden achter elkaar te winnen. Daarmee was hij al in de voorlaatste ronde verzekerd van het kampioenschap. Daan van Poolen scoorde 9 punten en werd daarmee tweede, op één punt gevolgd door Mark van de Kamp. Beiden verloren overigens van Levi, terwijl Daan van Mark wist te winnen.

Terechte kampioen

Bij de pupillen was het tot het einde toe spannend om het kampioenschap. Uiteindelijk eindigden Anthony van Panhuis en Jesse Hop met tien punten op de eerste plek. Anthony won de beslissende wedstrijd en won ook al eerder op de avond van Jesse, een terechte kampioen dus. Tijn Posthouwer, die lang aan kop was gegaan, verloor in de laatste ronde van Jesse van Doodewaard. Tot overmaat van ramp moest hij na loting ook nog de derde plek en daarmee een beker aan Jesse laten.

Geslaagd toernooi

Het toernooi was bijzonder geslaagd, ondanks dat de computer dienst weigerde. Er werd serieus en fel gestreden door alle kinderen, maar er viel geen onvertogen woord. De ouders en andere fans aan de zijlijn genoten mee van de wedstrijden, de gezelligheid en een gratis kopje koffie of thee.