Les Douze Heures De Bruxelles

BRUSSEL – Zoals de titel doet vermoeden: een damtoernooi in het buitenland. Afgelopen zaterdag reisde Henk Timmer samen met een aantal andere leden van DES Lunteren naar buurland België voor het sneldamtoernooi ‘Les Douze Heures De Bruxelles’. En niet zomaar eentje: een sneldamtoernooi dat maar liefst twaalf uren duurt.

Discipline

Aan zo’n damtoernooi deelnemen vergt discipline: ’s ochtends om 5:15 werd Henk Timmer opgehaald. De lange reis was zeker niet in nadelige zin van invloed op de prestaties van de Puttenaar: Timmer eindigde op de achtste plaats [eindstand] met de score van dertien punten uit twaalf partijen.

Remise

Naast de remise tegen toernooiwinnaar Henk Klarenbeek (DES Lunteren) wist hij ook Ivoriaan Sekongo op remise te houden. De andere Ivoriaan Ibrahim Adiatu eindigde op de tweede plaats terwijl de uit Wit-Rusland afkomstige Olga Kamychleeva  (CEMA – De Vaste Zet Geleen) derde werd.

Bakje koffie

Naast het damtoernooi was er tijd voor het bakje koffie ‘net voorbij Antwerpen’ en of het allemaal nog niet voldoende was: het uitgebreide diner na afloop. Thuiskomst? 1:55 uur. De volgende dag.