Leerlingen Ichthusschool persoonlijk schooldamkampioen

PUTTEN – Vrijdagavond 29 januari organiseerde de Puttense DamClub het persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten. Voor dit kampioenschap waren de leerlingen van de Puttense basisscholen uitgenodigd die bij het schooldamkampioenschap de hoogste scores hadden behaald. Bij de welpen won Ruben Lubbertsen terwijl bij de pupillen Albert van den Brink na barrage het goud pakte.

Het persoonlijk schooldamkampioenschap telde 22 deelnemers. Bij de welpen (groep 5 en 6) namen tien deelnemers deel terwijl bij de pupillen (groep 7 en 8) de beste twaalf van Putten het tegen elkaar opnamen. Het programma bestond uit zeven speelronden volgens het Zwitsers systeem. Afhankelijk van de tot dan toe behaalde punten werd de loting bepaalt.

Bij de welpen nam Ruben Lubbertsen (Ichthusschool) al snel afstand. Uiteindelijke eindigde hij met maar liefst vier punten meer dan de nummer twee Thijs Nout (De Wegwijzer). De derde prijs was voor Daan Evers (Bij de Bron) met negen punten. Hij had één punt meer dan de nummer vier.

Bij de pupillen was het aanzienlijk spannender om de bovenste plaatsen. Rowin van der Velde (De Schuilplaats) ging na vier ronden aan de leiding met de maximale score maar ging in zowel de vijfde als zesde ronde onderuit. Hij herstelde zich in de laatste ronde en eindigde op de derde plaats. Henrik van de Langemheen (Ichthusschool) verloor in de tweede ronde van Albert van den Brink (Ichthusschool) maar herstelde zich goed en eindige op elf punten op de gedeeld eerste plaats. Samen met Albert van den Brink die eerder van Rowin van der Velde verloren had en in de laatste ronde niet verder kwam dan remise tegen schoolgenoot Manuel Cozijnsen. Er volgde een barrage partij die Albert van den Brink overtuigend won.

Rond 20:45 uur kregen de deelnemers de prijzen uitgereikt waarbij voor de nummers één tot en met drie in beide categorieën een beker was terwijl de overige deelnemers een medaille om de nek kregen. Volgende week zaterdag is de halve finale van Gelderland bij het schooldammen. De pupillenteams uit Putten mogen in Harderwijk de strijd aanbinden tegen de scholen uit de regio terwijl de welpenteams in de halve finalepoule Lent ingedeeld zijn.

Pupillencategorie (groep 7 & 8)
Eindstand persoonlijk schooldammen pupillen 2016
Welpencategorie (groep 5 & 6)
Eindstand persoonlijk schooldammen welpen 2016

Geef een reactie