Laatste clubavond PDC Putten seizoen 2017-2018

PUTTEN – Dinsdagavond 24 april was de laatste clubavond van het seizoen. In de slotronde van de onderlinge competitie van PDC Putten werden vier partijen gespeeld waarvan er twee onbeslist bleven.

Clubkampioen

Clubkampioen Van de Veen, die al niet meer te achterhalen was door de concurrentie, won van Oost. Oost kwam er in een moeilijk middenspel niet goed in en kwam positioneel onder druk te staan. Die druk werd hem teveel en dat kostte hem een schijf. In een dun eindspel ontbrak de scherpe bij Oost die toch nog een kans maakte op remise maar deze mogelijkheid miste en kort erna volledig uitgespeeld was.

Wisselend karakter

De partij tussen Van de Werfhorst en Van der Ploeg had een wisselend karakter. In een wat ongebruikelijke opening kwam Van de Werfhorst goed in het spel. Het leverde hem schijfwinst op. In het middenspel trapte hij in een combinatie waardoor Van der Ploeg doorbrak. Van der Ploeg was in de afronding op zijn beurt niet scherp en dat maakte dat de partij in een gelijkspel eindigde.

Nadelig eindspel

Spannend was ook de partij tussen Timmer en Cousijnsen. In het middenspel koos Timmer niet de juiste voortzetting. Cousijnsen was goed bij de les en kwam alsmaar beter te staan. In een nadelig eindspel kwam Timmer nog op dam maar voor een tweede dam [in de vier-om-twee] kwam hij één tempo tekort. Een verloren vier-om-één eindspel liet Timmer zich terecht niet meer bewijzen.

Evenwicht

Ook de partij tussen Van de Wall en Kieft mocht er zijn. Lange tijd ging het gelijk op en werd het evenwicht niet al te zeer verstoord. Van de Wall hield zijn kruit lange tijd droog terwijl Kieft wat in de aanval ging. Tegen het eindspel was het behoorlijk spannend. Na de klokcontrole bij de 50e zet resteerde een afspel waarin tot remise werd besloten.

Vanaf september 2017 tot en met de laatste clubavond op 24 april zijn negentien ronden voor de onderlinge competitie gespeeld. In totaal zijn 69 partijen gespeeld wat neerkomt op bijna vier partijen per avond. Van de twaalf deelnemers hebben maar liefst negen het minimale aantal partijen gespeeld om in aanmerking te komen voor een prijs [te weten: tien partijen].