Knappe overwinning voor PDC Putten tegen BDV Eerbeek CT

PUTTEN – In de voorlaatste ronde van de Gelderse clubcompetitie heeft het damteam van PDC Putten knap gewonnen van BDV Eerbeek. Van de Veen en Van der Velde kwamen tot winst.

De wedstrijd begon niet goed toen teamleider Timmer zich combinatief liet verrassen door oud-bondsdirecteur Haijtink die daarmee de partij meteen besliste [0-2]. Van der Velde speelde een sterke partij tegen Roeterdink en kreeg voordeel. Tegen het eindspel bekroonde hij zijn voordeel en won de partij [2-2].

Aan het zesde bord zat Visser tegenover Cijnssen. Lange tijd ging het gelijk op en dat was dan ook de uitslag van de partij die in remise eindigde [3-3]. Nijkerker Van de Veen liet van zich spreken tegen Westhof. In de thematische Roozenburg-aanval was Van de Veen scherp en behaalde schijfwinst en dat voordeel gaf hij niet meer weg en won [5-3].

Cousijnsen kwam goed in de partij tegen Bruinsma. De partij verliep vrij vlak en eindigde in remise [6-4]. De ogen waren vervolgens gericht op de beslissende partij tussen Kieft en Molenaar. Kieft bleef staande en bereikte keurig remise waarmee hij de wedstrijd in het voordeel van PDC Putten besliste [7-5].

PDC Putten staat op de vierde plaats na zes ronden. In de slotronde staat de wedstrijd tegen hekkensluiter Zwart-Wit 86 Malden op het programma. Bij winst kan PDC Putten nog op de derde plaats eindigden maar is daarbij afhankelijk van andere uitslagen.