Kieft winnaar derde sneldamavond

PUTTEN – Vrijdagavond 13 mei speelden de Puttense dammers de derde sneldamavond om de Cousijnsenbokaal. Met Kieft als winnaar was de eindstand verrassend te noemen daar hij niet eerder een sneldamavond op zijn naam schreef.

Lange tijd leek Timmer op weg om de sneldamavond te gaan winnen. Naast de overwinning op Alderliesten had ook Arissen al punten verspeeld (hij verloor in de eerste ronde verrassend van Visser). In het onderlinge duel tussen Arissen en Timmer moest laatstgenoemde echter het onderspit delven. Bij aanvang van de laatste ronde konden maar liefst vier van de acht deelnemers nog op de eerste plaats eindigen. Alderliesten haakte af met de remise tegen Van de Wall, Arissen verloor van Van der Velde terwijl Kieft verrassend van Timmer won en daarmee langszij kwam.

Kieft eindigde evenals Timmer met tien punten en werd de winnaar op basis van het onderlinge resultaat. Arissen en Alderliesten eindigden met negen punten op de plaatsen drie en vier. Jeugdlid Tristan van der Velde behaalde evenals bij de vorige sneldamavond de gemiddelde score (zeven punten uit zeven partijen).