Keurige overwinning tweede team PDC Putten

EDERVEEN – Dinsdagavond 13 november stond voor het tweede team van de Puttense DamClub de uitwedstrijd naar Ederveen op het programma om daar tegen het derde team van die vereniging te spelen. Teamleider Serge Visser opende de score, Ep van Dijk stelde tenminste een wedstrijdpunt veilig en Jan Oost stelde de teamoverwinning met zijn remise veilig (3-5).

Serge Visser speelde tegen Ab van Beek en won waarmee hij zijn reeks overwinningen (nu drie op rij) uitbreidde. Daarnaast is hij nu al tien (!) partijen voor het tweede team ongeslagen. Ep van Dijk bewees zijn waarde voor het tweede team door de op papier sterkere Evert Teunissen te verslaan. Bij de 0-4 tussenstand lukte het Han van de Kamp niet om de teamoverwinning veilig te stellen. Tegenstander Hein de Bruin was Han te slim af en bracht de spanning terug in de wedstrijd, 2-4.

Jan Oost was echter niet van zins om de dammers van Ederveen nog te laten ontsnappen met een gelijkspel, hij wikkelde keurig naar remise af en stelde daarmee de teamoverwinning (3-5) veilig. Door deze overwinning staat het tweede team op basis van wedstrijdpunten op de gedeeld eerste plaats met DES 2 Lunteren. Beide teams hebben zes punten uit vier wedstrijden terwijl Lunteren twee bordpunten meer heeft. De volgende wedstrijd ontvangt PDC 2 in eigen huis het tweede team van DCE Ederveen, en wel op vrijdag 30 november aanstaande.

DCE 3 Ederveen PDC 2 Putten 3-5
1) Henk van Donkelaar Jan Oost 1-1 (4)
2) Ab van Beek Serge Visser 0-2 (1)
3) Hein de Bruin Han van de Kamp 2-0 (3)
4) Evert Teunissen Ep van Dijk 0-2 (2)

Geef een reactie