Van Keulen verslaat Van de Werfhorst bij dammers

PUTTEN – De jeugdige Henk van Keulen sloeg vrijdagavond Jaap van de Werfhorst met de typezet Haarlemmer van het bord. Na een half uur spelen nam Henk de felicitaties in ontvangst. De uitslag was vooral opvallend aangezien Henk van Keulen tot de beste van groep twee behoort terwijl Jaap van de Werfhorst al jaren één van de sterkste uit de Puttense koker is.

Henk van Keulen speelde vervolgens nog een partij in de onderlinge competitie. Na zijn overwinning was de partij tegen Henk Timmer teveel van het goede. Na een solide partij (ook van Henk van Keulen) wist Henk Timmer door te breken op de lange vleugel van zijn tegenstander. Aan de illusie een score van vier punten uit twee wedstrijden op één avond te halen, kwam rond middernacht een einde.

Han van de Kamp profiteerde van een foutzet van Wil van Meerveld en wist zelfs nog te winnen. Wil liet verschillende remisekansen onbenut. Van de Wall verraste Henk Guliker in een dunne stand. Henk zag dat het mis was en gaf op. Oost kreeg kwam nauwelijks in verweer tegen de Ghestem-doorstoot van Alderliesten. Rond de dertigste zet werd de aanval bekroond met een combinatie naar dam en zonder de naslag af te wachten, gaf Jan op. Serge Visser misrekende zich tegen Henry Kieft door een handige dreiging (die onvermijdelijk was) te verspelen. Henry sloeg in juiste volgorde en kwam plots een schijf voor. Schadeherstel van Serge leverde niets meer op.

Uitslagen vrijdag 29 oktober 2010
Jaap van de Werfhorst Henk van Keulen 0-2
Alderliesten Oost 2-0
Serge Visser Henry Kieft 0-2
Wil van Meerveld Han van de Kamp 0-2
Van de Wall Guliker 2-0
Henk Timmer Henk van Keulen 2-0

Geef een reactie