Kampioen de Kroonschijf te sterk voor PDC Putten

EDE – Het eerste team van damclub PDC Putten begon de slotronde van de eerste klasse in Ede tegen het eerste team uit die plaats (De Kroonschijf) met een theoretische kans op het kampioenschap. Dan zou er met bijvoorbeeld 9-3 gewonnen moeten worden. Aan het eind van de avond waren de dammers uit Putten een illusie armer: De Kroonschijf was dit keer te sterk, won verdiend met 8-4 en behaalde daarmee het kampioenschap.

Herman Cousijnsen ging al vroeg in de avond fors in de fout. Via een kleine combinatie (twee om twee) kreeg zijn tegenstander een dam. Dit was meteen beslissend voor de partij. Henry Kieft en Serge Visser kwamen positioneel in de problemen en verloren ook.

Beter ging het met Alderliesten. Want hij kwam tegen de beste speler van Ede, Peter Hoogteijling, wel wat minder te staan maar hield de remisemarge vast en kwam tot een puntendeling. Jaap van de Werfhorst, die ook een tegenstander trof met meer dan 100 ratingpunten meer, kwam zelfs beter te staan. Hij vocht tot het einde voor de winst, maar vond deze na ruim vier uren dammen helaas niet.

Henk Timmer pakte de enige overwinning aan Puttense zijde. Toen zowel hij als zijn tegenstander Evert Jochemsen in lichte tijdnood kwamen, kreeg Timmer positioneel voordeel na een achterloopje van de tegenstander. In die fase wist hij vervolgens zijn tegenstander te overlopen.

Door de nederlaag is PDC Putten als vijfde geëindigd. Dat geeft wel aan hoe gering het krachtsverschil was. Later dit jaar is de bekercompetitie nog. Zullen de Puttense dammers het er dan beter vanaf brengen?

Geef een reactie