Jubileumtoernooi damvereniging DVV Voorthuizen

VOORTHUIZEN – Zaterdagmiddag 25 augustus organiseerde damvereniging DVV Voorthuizen een jubileumtoernooi in het kader van haar 75-jarig bestaan. In zijn openingswoord sprak voorzitter Aalt van de Kuilen over de identiteit van de damclub waarbij dit koppeltoernooi past. Wethouder De Kruijf van de gemeente Barneveld verrichte de openingszet waarna 44 deelnemers konden beginnen aan hun dampartij. In totaal werden er zeven ronden gespeeld met een speeltempo van vijftien minuten bedenktijd per speler per partij.

De organisatie koos voor de indeling in twee groepen zodat het niveauverschil van de tegenstanders zo klein mogelijk gehouden werd. In groep A waren acht koppels van twee. Alderliesten werd gekoppeld aan Harkink uit Laren. Dit koppel bleek het meest succesvol: slechts eenmaal speelde zij gelijk waardoor een gat van vier wedstrijdpunten met nummer twee geslagen was. Henk Timmer speelde samen met de voorzitter van DVV Voorthuizen, Aalt van de Kuilen. Zij eindigden op de vijfde plaats terwijl Joras Ferwerda, uitkomend voor PDC Putten in de Gelderse Hoofdklasse, samen met Jaap van Hierden junior hekkensluiter was.

In de tweede groep waren veertien koppels. Van de Wall, gekoppeld aan Evert van Grondelle werd negende. Jeugdlid Tristan van der Velde eindigde samen met Saan Bouw op de gedeeld tiende plaats. Rond 17:30 uur kon organisator Erwin van Hierden het jubileumtoernooi afsluiten door de prijzen uit de reiken.

Geef een reactie