Jonge dammers trekken de aandacht

PUTTEN – Bij het afwerken van een ronde van de onderlinge competitie trokken afgelopen vrijdagavond de twee jongste dammers de aandacht. Thijs Alderliesten wist, net als Henk van Keulen vorige week, te winnen van Han van de Kamp waarvan moeilijk te winnen is. Dit is op zich een goede prestatie, daar de geroutineerde speler, Han van de Kamp, al jaren op de grens van PDC 1 en PDC 2 staat.

Van Keulen trok ook dit keer de aandacht. Hij speelde de langste partij van de avond, en had Van der Wall als tegenstander. De partij eindigde na bijna vier uur spelen in remise. Maar na afloop sprak Van de Wall zijn bewondering uit voor de ontwikkeling die Van Keulen aan het doormaken is.

Ook Alderliesten behoort tot de jongeren, maar hij is de afgelopen twee seizoenen clubkampioen geworden. Hij wist ook zijn vierde partij van dit seizoen te winnen.  De manier waarop was hij op zich niet tevreden over. Henry Kieft gaf goed tegenspel. En de belangrijkste reden waarom Alderliesten uiteindelijk wist te winnen, was het feit dat Henry zijn tijd verkeerd gebruikte, en in hevige tijdnood in de fout ging.

Elbert van de Bunt speelde de meest opvallende partij van de avond. Hij liet zich eerst helemaal van het bord spelen door Henk Guliker, maar besloot niet zonder slag of stoot op te geven. Dit resulteerde in een  stand waarin Elbert ineens gewonnen kwam de staan. Daarna bleek dat Elbert deze stand wel in winst om kon zetten.

Komende week staat voor zowel PDC 1 als PDC 2 een wedstrijd tegen DCE op het programma. Dinsdag speelt het eerste tegen DCE in Ederveen, vrijdag speelt het tweede thuis tegen DCE 2.

Geef een reactie