Ichthusschool wint schooldamkampioenschap

PUTTEN – Ook dit jaar organiseerde de Puttense DamClub het jaarlijkse schooldamtoernooi voor de Puttense basisscholen. Met groot enthousiasme waren vijftien pupillen- en negen welpenteams achter de borden te vinden. Het eerste team van de Ichthusschool wist het toernooi overtuigend te winnen. Burgemeester van Putten opende het toernooi door de eerste zet te verrichten bij de Ichthusschool, de kampioen van vorig jaar.

Al snel werd duidelijk dat de Van Damschool en de Ichthusschool uitmaakten wie zich een jaar lang kampioen van Putten mag noemen. Het onderlinge duel werd door de Ichthusschool ruim gewonnen met 6-2. De overige wedstrijden wisten beide teams te winnen. Verder mag opgemerkt worden dat de kampioen slechts vijf bordpunten verloor (van de te behalen 56).

Het eerste team van School Huinen complementeerde het podium met tien punten uit zeven duels. Zij verloren van de Van Damschool en, verrassend, van Bij de Bron één.

In de welpencategorie deed de Wegwijzer het goed. Wegwijzer team drie behaalde de derde plaats (12e in het totaal klassement) terwijl Wegwijzer team vier de kampioensbeker in ontvangst mocht nemen (vierde in het totaal klassement). De Schuilplaats twee kreeg ook een beker mee naar huis vanwege de tweede plaats in de welpencategorie.

De beste schooldammers plaatsten zich voor het persoonlijk kampioenschap van Putten. Zij gaan uitmaken wie de sterkste individuele dammer van Putten is. De beste teams van Putten nemen deel aan de regionale kampioenschappen. Naar verwachting zal dit kampioenschap eind februari op een zaterdag gespeeld worden.

Pupillencategorie (groep 7 & 8)
Eindstand pupillen 2010
Persoonlijke uitslagen pupillen 2010
Welpencategorie (groep 5 & 6)
Eindstand welpen 2010
Persoonlijke uitslagen welpen 2010

Geef een reactie