Ichthusschool winnaar bij schooldammen

PUTTEN – Bij het schooldammen van Putten is de Ichthusschool de winnaar geworden. Het eerste team speelde bij de pupillen tweemaal gelijk en won de overige partijen terwijl het welpenteam zelfs alle wedstrijden won.

Iets na 13:30 uur startten de leerlingen van de Puttense basisscholen met het dammen waarbij 22 teams het tegen elkaar opnamen. Bij de pupillen (groep 7 en 8) namen veertien teams van negen verschillende basisscholen het tegen elkaar op terwijl bij de welpen (groep 5 en 6) acht teams een enkele ronde speelden.

Kampioensteam

Bij de pupillen was het behoorlijk spannend. Na vijf ronden had school De Wegwijzer slechts één verliespunt. Ze slaagden er echter niet in de voorsprong te behouden. Het tweede team van de Ichthusschool bewees het eerste team een goede dienst door De Wegwijzer te verslaan (7-1) en eindigde op de tweede plaats. Het kampioensteam van de Ichthus bestond uit Albert van den Brink, Joanne en Gerke van de Langemheen en Ruben Lubbertsen.

Welpen

Bij de welpen was het ook tot en met de laatste ronde spannend. In de slotronde speelden namelijk de eerste twee tegen elkaar. Het welpenteam van de Ichthusschool liet er geen onduidelijkheid over bestaan en won het onderlinge duel. Het welpenteam van De Schuilplaats eindigde op de tweede plaats net voor de welpen van school De Akker.

Persoonlijk schooldammen

Op zaterdag 28 januari is de halve finale van Gelderland. Daaraan mogen de nummers één en twee van de beide categorieën deelnemen. Op vrijdagavond 3 februari is het persoonlijk schooldammen van Putten. Daarvoor zijn de deelnemers met de beste scores uitgenodigd.

Pupillencategorie (groep 7 & 8)
Eindstand pupillen 2017
Persoonlijke uitslagen pupillen 2017
Welpencategorie (groep 5 & 6)
Eindstand welpen 2017
Persoonlijke uitslagen welpen 2017