Ichthusschool winnaar bij schooldamkampioenschap

PUTTEN – De Puttense DamClub organiseerde vrijdagavond 28 november 2008 in het Denksportcentrum het Schooldamkampioenschap van Putten. Maar liefst 22 teams, van negen Puttense basisscholen deden mee. Burgemeester mr. B.J. van Putten opende het toernooi door op het bord van de kampioen van vorig jaar de eerste zet te verrichten.

Het pupillenteam van de Ichthusschool wist alle wedstrijden te winnen en eindigde met vier wedstrijdpunten boven de tweede op de ranglijst. Het team, bestaande uit Stan van de Ridder, Joël Mol, Abel Esther en Anja van de Bor liet slechts negen bordpunten liggen. De Van Damschool 1 werd tweede, terwijl Huinen 2 – verrassend genoeg boven Huinen 1 geëindigd – derde werd. In de welpencategorie was het spannend, uiteindelijk eindigde Ichthus 3 net boven Van Damschool 3. Ichthus 3 bestond uit Antione Cozijnsen, Cees Wassink, Gerard van Donkersgoed en Lianne van Huizen.

Er werd gespeeld in één groep, maar wel met welpenteams (t/m groep 6) en pupillenteams (groep 7, 8). De teams speelden zeven ronden volgens het Zwitsers systeem. Bij gelijk eindigen geven de bordpunten (weerstandspunten) de doorslag. In zowel de pupillencategorie als de welpencategorie vaardigde de damclub de twee beste teams uit (Ichthus 1 en Van Damschool 1, Ichthus 3 en Van Damschool 3) voor volgende ronde in maart 2009.

Geef een reactie