Ichthusschool schooldamkampioen van Putten

PUTTEN – Op dinsdag 16 januari 2007 werd in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat het Puttens schooldamkampioenschap voor Pupillen gehouden. De Ichthusschool bleek na zeven rondes het sterkst en behaalde twaalf wedstrijdpunten. Bij de Bron werd tweede en de Van Damschool derde. Het winnende team bestond uit Gerben Ruitenberg, Jan van de Horst, Maarten van de Kamp en Bert van Oostende.

Na zeven rondes ‘Zwitsers systeem’ kon om negen uur ’s avonds teruggekeken worden op een geslaagde en leuke damavond. Dit ondanks de organisatorische perikelen, om het toernooi te organiseren. Er werd goed gespeeld, veel gewonnen en verloren. Het meegekomen publiek kon genieten van spannende eindspelen, arbitrale beslissingen om de partij uit te maken, de spanning welke school eerste zou worden en de spelvreugde van de kinderen. De Puttense Damclub organiseerde gelijkertijd het schooldamkampioenschap voor welpenteams. De welpenteams (t/m groep 6) werden geïntegreerd in de competitie en uiteindelijk bleek de Wegwijzer het beste welpenteam te hebben: uiteindelijk stonden zij op plaats 8 op de ranglijst, maar dit bleek voldoende om zich welpenkampioen van Putten te mogen noemen. De Schuilplaats 2 eindigde als welpenteam op plaats 10 en De Ichthussschool 3, eveneens welpenteam, eindigde als 12e.

Ook zijn een aantal pupillen geselecteerd om mee te doen aan het individuele kampioenschap van Putten voor pupillen. Zij zijn geselecteerd op basis van het aantal behaalde punten. Het gaat om de volgende pupillen: Mark Doppenberg en Luuc Mertens (Huinen), Lucas van Niewenhuizen en Anne José Mouw (Bij de Bron), Rody Epping (Schuilplaats), Gerben Ruitenberg, Jan van de Horst, Maarten van de Kamp, Bert van Oostende en Stan van de Ridder (Ichthus), Jan van de Mheen (De Akker), Henry Wassink en Reijer Wassink (Van Damschool) en Dana Roelofsen en Femke Looper (Wegwijzer). Zij mogen op 26 januari en 9 februari uit gaan maken wie de beste pupil van Putten is.

Geef een reactie