Ichthus en De Pelikaan kampioenen bij het schooldammen

PUTTEN – Woensdagmiddag 20 januari organiseerde de Puttense DamClub het jaarlijkse schooldamkampioenschap van Putten. School de Ichthus was superieur bij de pupillen (groep 7 en 8) en won alle wedstrijden. Het eerste welpenteam van De Pelikaan verspeelde slechts één wedstrijdpunt en liet het welpenteam van school De Ichthus met twee wedstrijdpunten verschil achter zich. Alle deelnemers behaalden individueel punten en geen van de teams bleef zonder punten.

Rond de klok van 13:30 uur startten bijna honderd leerlingen van de Puttense basisscholen aan het schooldamkampioenschap. De scholen namen het in viertallen op tegen de andere teams. De welpen speelden een rondtoernooi waarbij alle teams elkaar troffen. Bij de pupillen werd volgens het Zwitsers systeem gespeeld waarbij op basis van het aantal bepaalde punten de loting wordt bepaald.

Kampioenschap

Dat het team van de Ichthusschool op weg was naar het kampioenschap, was al snel duidelijk. De pupillen wonnen telkens de wedstrijden met grote cijfers. Maar liefst viermaal werd de maximale score (8-0) bereikt. De nummers twee en drie, in volgorde De Pelikaan en De Schuilplaats, hadden beide het nakijken en eindigden met vier en vijf wedstrijdpunten minder. Alle vier de leerlingen van de Ichthusschool plaatsten zich voor het persoonlijk schooldamkampioenschap dat op vrijdagavond 29 januari is.

Welpen

Bij de welpen (groep 5 en 6) waren de verschillen kleiner wat betreft de podiumplaatsen. Opvallend was dat de nummer drie, het welpenteam van De Schuilplaats, maar liefst vijf punten meer had dan de nummer vier. Tweede werd het welpenteam van de Ichthusschool op twee punten afstand van de kampioen, het eerste welpenteam van De Pelikaan.

Persoonlijk schooldammen

Volgende week vrijdagavond 29 januari is het persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten. Daarvoor zijn de deelnemers met de hoogste scores uitgenodigd. Zij strijden in twee categorieën om het persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten. Zaterdag 6 februari zijn de halve finales van Gelderland waaraan de zes geplaatsten teams uit Putten mogen deelnemen.

Pupillencategorie (groep 7 & 8)
Eindstand pupillen 2016
Persoonlijke uitslagen pupillen 2016
Welpencategorie (groep 5 & 6)
Eindstand welpen 2016
Persoonlijke uitslagen welpen 2016

Geef een reactie