Hoopman winnaar PuttenOpen damtoernooi

Hoopman is winnaar geworden van de tweede editie van het PuttenOpen damtoernooi dat door damclub PDC Putten en Stichting Hersenfitness werd georganiseerd.

Voorsprong

Vanaf de derde speeldag had Hoopman een punt meer dan zijn opponenten. Die voorsprong hield hij vast door in de slotronde organisator Van de Veen te verslaan. Tweede werd Fennema en derde Van Marle. 

Geslaagd toernooi

De organisatie ziet terug op een geslaagd toernooi met dit jaar bijna verdubbeling ten opzichte van vorig jaar toen het toernooi voor het eerst werd gehouden.

Bergklassement

De dagprijzen van de vierde en laatste speeldag gingen naar Broek en Bruins. Van der Velde won het bergklassement met bijna twintig ratingpunten winst. Dubelaar won het ratingklassement tot 950 ratingpunten en Eekelschot het ratingklassement van 951-1100 ratingpunten.

Prijsuitreiking

Het toernooi dat onder leiding stond van internationaal arbiter Van der Ploeg werd gehouden in de sportkantine van voetbalclub SDC Putten waar de plaatselijke damclub haar onderkomen heeft. Bij de afsluiting van het toernooi was wethouder ‘t Jong van de gemeente Putten aanwezig die samen met organisator Arissen de prijsuitreiking verzorgde.