Hoogste eindklassering ooit voor Puttense dammers

ARNHEM – Met de sterkst mogelijke bezetting begon PDC vrijdagavond aan de laatste ronde van de Gelderse Hoofdklasse, tegen WDV uit Winterswijk. Voor PDC stond er niet al teveel op het spel, maar de tegenstander kon nog degraderen.

Winterswijk bleek op sterkte te zijn gaan zitten, wat niet geheel verwacht was, maar hadden ook nog eens een joker ingezet met Ferry Kemperman die aan het eerste bord zat. PDC zat niet op volgorde van sterkte, maar dat bleek goed uit te pakken. Topscorer van Puttense zijde, Alderliesten, wist als eerste zijn partij te winnen en zette daarmee de bovenste borden van de tegenstander onder druk. Want zij moesten gaan winnen.

Henry Kieft bracht de stand op 4-0. Hij wist zijn tegenstander met een combinatie te verrassen. Dat leverde hem een schijf winst op. Daarna wist hij nogmaals via een combinatie de winst naar zich toe te trekken. Dit was verrassend, daar zijn tegenstander op papier beter was en ook nog eens erg veel punten had gehaald.

Vervolgens eindigde alle overige partijen in remise. Patrick Wielemout was aan het eerste bord als laatste klaar, maar leverde de grootste prestatie door een speler die op papier zoveel beter is op remise te houden. Hierbij moet wel worden aangetekend dat Patrick op de grens tussen remise en verlies balanceerde. Bij enkele andere borden waren de betere kansen voor de Puttenaren, zoals bij Herman Arissen en Henk Timmer.

Door deze overwinning is PDC als vierde geëindigd met twaalf punten uit elf wedstrijden. Dit is twee plaatsen hoger dan in het seizoen 2009-2010, en de hoogste eindklassering ooit. Het is ook de eerste keer dat PDC met een plusscore eindigt, al met al een geslaagd seizoen. Overigens speelt WDV ook komend seizoen in de Gelderse hoofdklasse, dankzij de uitslagen van concurrenten.

WDV Winterswijk PDC Putten 6-10
1) Ferry Kemperman Patrick Wielemout 1-1 (8)
2) Henk Sonderen Herman Arissen 1-1 (3)
3) Frits Zegelink Kees de Jong 1-1 (5)
4) Gerard Korten Jaap van de Werfhorst 1-1 (7)
5) Spruijt Alderliesten 0-2 (1)
6) Erik ten Hagen Henry Kieft 0-2 (2)
7) Erik Oonk Henk Timmer 1-1 (6)
8) Frank ten Hagen Joras Ferwerda 1-1 (4)

Geef een reactie