Hidde Voorwinden & Renzo Looijen persoonlijk schooldamkampioen

PUTTEN – Bij het persoonlijke schooldamkampioenschap dat de Puttense DamClub vrijdagavond organiseerde heeft Hidde Voorwinden (school De Schuilplaats) met de maximale score het pupillentoernooi gewonnen. Met twee remises en vijf overwinningen won Renzo Looijen (school De Pelikaan) het welpentoernooi. Aan het persoonlijk schooldammen namen achttien pupillen en elf welpen deel.

Al jaren organiseert de Puttense DamClub de plaatselijke schooldamkampioenschappen en wordt het hoofdtoernooi waarbij in teamverband wordt gespeeld, gevolgd door het persoonlijk schooldammen waarbij de leerlingen van de Puttense basisscholen individueel het tegen elkaar opnemen. Door het bijhouden van de persoonlijke scores is het mogelijk om de leerlingen met de beste scores uit te nodigen. Met een inmiddels gebruikelijke hoge opkomst vindt er een vrijwel even spannende, zo niet spannendere competitie plaats bij het persoonlijk schooldammen.

Dat leerlingen van school De Schuilplaats bij de pupillen zouden gaan domineren, was vooraf te voorspellen. De afgelopen drie jaren heeft school De Schuilplaats het hoofdtoernooi gewonnen en ook bij het persoonlijk schooldammen zijn verschillende prijzen naar deze school gegaan. En zeker gelet op de individuele scores die de spelers van De Schuilplaats vorige week neerzetten. De verwachtingen kwamen uit: een geheel podium van school De Schuilplaats. Hidde Voorwinden maakte zijn favorietenrol waar en won alle partijen. Frank van Keulen en Olaf Wassink volgden op vier punten en in de nodige barrage om plaats twee en drie ontstond niet het verschil met als gevolg dat de inmiddels in Lunteren wonende Van Keulen op basis van weerstandspunten -behaalde punten door de tegenstanders bij elkaar opgeteld- met het zilver huiswaarts keerde.

Bij de welpen was Rowin van der Velde (school De Schuilplaats) titelverdediger en lange tijd leek het erop dat hij zijn titel zou gaan prolongeren. Zeker toen hij een keer ternauwernood ontsnapte maar in de volgende partij ging het alsnog mis. Renzo Looijen (school De Pelikaan) won het onderlinge duel en bleef met twee remises zowel Van der Velde op drie punten als Albert van den Brink (Ichthusschool) op één punt voor. Omdat ook William Meewis (Ichthusschool) op negen punten geëindigd was, was ook hier een barrage nodig. Van der Velde won deze en mocht de derde prijs in ontvangst nemen.

Even voor negen uur konden de prijzen worden uitgereikt. Alle deelnemers ontvingen een prijs en keerden zichtbaar tevreden huiswaarts. De Puttense DamClub neemt dit jaar nog twee schooldamtoernooien voor rekening: volgende week zaterdag (31 januari) is de halve finale van Gelderland voor de pupillenteams in Putten en op zaterdag 28 februari is de Gelderse finale schooldammen opnieuw in Putten.

Pupillencategorie (groep 7 & 8)
Eindstand persoonlijk schooldammen pupillen 2015
Welpencategorie (groep 5 & 6)
Eindstand persoonlijk schooldammen welpen 2015

Geef een reactie