Han van de Kamp slaat toe

PUTTEN – De slotronde van de Puttense DamClub was met name spannend om de prijzen in de tweede groep. Henk van Keulen stond eerste maar verloor van rivaal Han van de Kamp. Hierdoor gaat Han er met het goud vandoor. Alderliesten, die al vrijwel zeker was van het kampioenschap speelde remise tegen Jaap van de Werfhorst. Henk Timmer en Elbert van de Bunt speelden ook remise. Henk Timmer werd opnieuw tweede en Elbert van de Bunt pakte voor het eerst een prijs in groep één. Henry Kieft won van Dirk van Staveren maar dit was onvoldoende om Elbert te passeren. Ben Nap miste een dam maar sloeg een aantal zetten later vernietigend toe.

Het was mooi om te zien hoe de strijd tussen Henk van Keulen en Han van de Kamp zich ontwikkelde. Henk stond vanuit de opening wat beter. Dit voordeel verdween in het late middenspel, de kansen waren aan Han. Toen Han eenmaal op dam kwam, was het bekeken. De dam en enkele schijven waren voldoende om Henk te weerhouden van ook een dam te halen. Han van de Kamp, die de afgelopen jaren vaak prijzen won in groep twee, is opnieuw groepswinnaar. Vanwege zijn leeftijd is dit een knappe prestatie.

Ben Nap hoefde nauwelijks uit de startblokken te komen en kon al een dam maken. Ben zag het niet en speelde ‘gewoon’ verder. Thijs liep vast en moest offeren. Toen hij de geofferde schijf wilde terugwinnen sloeg Ben toe naar dam.

Henk Timmer speelde een sterke opening en strafte Elbert vanwege zijn fanatieke acties af door schijfwinst te pakken. Henk maakte op zijn beurt een blunder, Elbert kreeg weer hoop. Een lastig eindspel werd na schermutselingen remise.

Alderliesten liet zich tegen Van de Werfhorst vrijwillig opsluiten in een korte vleugelopsluiting. Het werd een wat ongewone partij met een open karakter. Toch kon Van de Werfhorst na een foutzet van Alderliesten door een handige slagwending schijfwinst pakken. Hij zag het te laat en speelde verder. In het late middenspel was het Van de Werfhorst die zocht naar winst maar dit niet vond (1-1).

Het beeld van de partij tussen Dirk van Staveren en Henry Kieft was een centrum tegen een omsingeling. Dirk had een sterk centrum terwijl Henry de vleugels bezette. Het centrum van Dirk werd langzamerhand afgebroken. Henry was in het eindspel Dirk te slim af en won.

Geef een reactie