Grote nederlaag PDC tegen WSDV Wageningen in Gelderse hoofdklasse

WAGENINGEN – Het eerste team van de Puttense DamClub trad deze avond aan tegen het eerste team van WSDV uit Wageningen. Nadat de opstellingen van beide teams naast elkaar waren gelegd, bleek dat alle Puttenaren een tegenstander hadden getroffen die een hogere rating had.

Aan zes borden was het verschil meer dan 100 rating punten, waardoor het krachtsverschil te groot was, om er een spannende wedstrijd van te kunnen maken. Alle partijen duurden minimaal 2 uur en 3 kwartier, wat aangeeft dat geen enkele partij al snel was beslist. Maar de 12-4 eindstand gaf het krachtsverschil duidelijk aan.

De nederlagen kwamen op verschillende manieren tot stand. Patrick Wielemout ruilde zelf verkeerd af, waardoor hij schijfverlies niet meer kon ontlopen. Herman Arissen gaf aan positioneel te zijn weggespeeld en Jaap van de Werfhorst verloor door een slagzet van zijn tegenstander.

Herman Cousijnsen en invaller Serge Visser wisten beide remise uit het vuur te slepen. Serge speelde tegen een jeugdspeler die bij Wageningen veel theoretische training krijgt. Deze remise past bij de goede resultaten die Serge dit seizoen in het tweede team neer weet te zetten.

De enige overwinning aan Puttense zijde kwam van Henk Timmer. Voor het eerst sinds lange tijd had Henk voor de tijdnoodfase meer tijd dan zijn tegenstander. Hij wist de iets minder sterke zet van zijn tegenstander af te straffen en door te breken naar dam. Na de tijdnoodfase bleek het eindspel gewonnen te zijn.

Gezien de goede prestaties eerder dit seizoen, is PDC al zeker van behoud van haar plaats in de Gelderse Hoofdklasse. Dat maakt de smaak van deze grote nederlaag wat minder bitter.

WSDV Wageningen PDC Putten 12-4
1) Arie Janssen van Doorn Herman Arissen 2-0 (2)
2) Jesse van Beek Patrick Wielemout 2-0 (6)
3) Derk Kleinrensink Jaap van de Werfhorst 2-0 (1)
4) Cor Langeveld* Henk Timmer 0-2 (8)
5) Henk Kleinrensink Jan Oost* 2-0 (4)
6) Jaap Vink Henry Kieft 2-0 (7)
7) Denise van Dam* Serge Visser* 1-1 (5)
8) Gerard Zijlema Herman Cousijnsen 1-1 (3)

Geef een reactie