Goorhuis en Van der Velde schooldamkampioen

PUTTEN – Aan het persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten dat op vrijdagavond 27 januari in het Denksportcentrum plaatsvond namen de twaalf pupillen en twaalf welpen die het beste scoorden tijdens het hoofdtoernooi deel. Na zes ronden was Gennart Goorhuis met zes overwinningen al kampioen. Tristan van der Velde stelde door de zevende overwinning in de slotronde het kampioenschap bij de welpen veilig.

Omstreeks 18:15 uur begonnen de deelnemers in een vrijwel stille omgeving aan hun eerste partij. Met zichtbaar enthousiasme probeerden zij hun tegenstanders iedere keer weer te slim af te zijn. Door de verdeling tussen welpen (groep 5 & 6) en de pupillen (groep 7 & 8) werd het een krachtmeting tussen leeftijdsgenoten.

In beide categorieën hadden de uiteindelijke nummers één en twee hun plaats na vier ronden al bereikt. Gennart Goorhuis won van Robert van Rhee, de uiteindelijke nummer twee en Tristan van der Velde versloeg Manoah Cozijnsen die met zes overwinningen en één nederlaag het zilver veroverde. Het brons ging bij de pupillen naar Kelvin van de Koot die in de laatste ronde het onderlinge treffen met Jesse van Os winnend afsloot. Roeland Vis was bij de welpen de terechte nummer drie. Door in de laatste ronde voor de vijfde maal te winnen bleef hij zijn overgebleven concurrent twee punten voor.

Rond 20:00 uur kon Alderliesten, voorzitter van de Puttense DamClub, de prijzen – geassisteerd door Arissen – uitreiken. In het slotwoord maakte Alderliesten een groot compliment aan de deelnemers die op sportieve wijze het kampioenschap speelden. Iedere deelnemer kreeg een medaille met lint om de hals. De bekerwinnaars namen triomfantelijk de bekers in ontvangst waarna met een groepsfoto van de winnaars het toernooi afgesloten werd.

Pupillencategorie (groep 7 & 8)
Eindstand persoonlijk schooldammen pupillen 2012
Welpencategorie (groep 5 & 6)
Eindstand persoonlijk schooldammen welpen 2012

Geef een reactie