Goede prestaties van Puttense damteams

PUTTEN – Aan de halve finale van Gelderland namen zaterdag 1 februari maar liefst acht damteams uit Putten deel. Het toernooi voor de vijf pupillenteams was in Putten terwijl de welpen in Lunteren speelden. Het eerste team van school De Schuilplaats eindigde op de tweede plaats bij de pupillen, verrassend was de keurige vierde plaats van de Van Damschool waarmee ook zij geplaatst zijn voor de finale van Gelderland.

Bij de pupillen was de Fontanusschool 1 uit Harderwijk duidelijk de beste. Zij eindigden met dertien punten op twee punten van school De Schuilplaats, het onderlinge duel werd met 6-2 beslist. De Schuilplaats verspeelde nog één puntje, tegen de uiteindelijke nummer drie OBS De Tarthorst uit Wageningen.

De Van Damschool trof het met de loting in de laatste ronde, zij hadden vrij en mochten een 5-3 overwinning bijschrijven. Bij aanvang van de laatste ronde stonden zij met acht andere teams op zes punten. De overige drie Puttense teams eindigden op de gedeeld zesde plaats en op basis van bordpunten op de plaatsen tien, elf en twaalf. De verschillen waren klein, in de middenmoot eindigden opvallend veel wedstrijden in een 4-4 gelijkspel.

In Lunteren waren de Puttense welpenteams voor het verspelen van de halve finale van Gelderland. De Puttens kampioen, het welpenteam van De Schuilplaats, kwam niet verder dan een tiende plaats. Met één punt minder eindigden de welpen van school De Wegwijzer op de elfde plaats terwijl de Van Damschool met twee punten zestiende werd.

De volgende ronde is de finale van Gelderland op zaterdag 1 maart. De speellocatie is op dit moment nog niet bekend, de geplaatste scholen ontvangen binnenkort bericht.

Geef een reactie