Geslaagd kampioenschap van Gelderland pupillen feestje van Puttense DamClub

PUTTEN – De Puttense DamClub organiseerde vandaag het Gelders Kampioenschap voor pupillen (t/m 12 jaar) in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat. Aan het toernooi namen 35 kinderen deel verdeeld over tien damverenigingen. Tristan van der Velde (10) van de Puttense DamClub behaalde een mooie vijfde plaats te midden van een sterk bezet deelnemersveld.

De Puttense DamClub bestaat dit jaar 75 jaar (opgericht op 21 februari 1938) waarbij dit jeugdtoernooi één van de jubileumactiviteiten is. Uit eigen gelederen plaatsten zich een zevental kinderen voor dit toernooi: een thuiswedstrijd voor hen als vervolgwedstrijd op het persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten. Het toernooi was voor de Puttense DamClub vooral een feestje: de consumpties waren gratis en tussen de middag gingen de broodjes kroket en frikandel als warme broodjes over de toonbank.

Na vijf rondes stond Tristan van der Velde, de persoonlijk schooldamkampioen van Putten, met tien punten uit vijf partijen bovenaan. In de middag ging het wat minder, maar zijn keurige vijfde plaats is een opsteker voor het dammen in Putten. Gennart Goorhuis en Arien van Keulen eindigden met elf punten op de plaatsen negen en tien terwijl de welpenkampioen van Putten, Hidde Voorwinden, keurig dertiende werd. Mark Doppenberg (17e), Wilmer van Panhuis (25e) en Jan Ruitenbeek (28e) konden ook goed meekomen: ze behaalden respectievelijk negen, acht en zeven punten.

De organisatie van het toernooi was in handen van de Puttense DamClub die dit toernooi organiseerde in samenwerking met de Gelderse Dambond. Jeugdcoördinator Ralf Richters van de Gelderse Dambond was bij de damborden te vinden terwijl Henk Timmer van de Puttense DamClub de computerman was. Arissen en Alderliesten hadden hun handen vol aan de bar. In zijn slotwoord benadrukte voorzitter Alderliesten dat hij blij was dat de Puttense DamClub dit toernooi op deze wijze kon organiseren: de inzet was om er vooral voor de jeugddammers een leuk toernooi van te maken.

Op de foto Tristan van der Velde (links) tegen de nieuwe Gelders kampioen Jorne Huiting van damvereniging DUO Doetinchem.

Geef een reactie