Gerling en Van Dalen persoonlijk schooldamkampioen

PUTTEN – Bij het persoonlijk schooldamkampioenschap zijn Sybren Gerling [De Schuilplaats] en Arno van Dalen [Bij de Bron] de winnaars gewonnen. Gerling behaalde de absolute score terwijl Van Dalen na een barrage de winnaar was.

Absolute score

Gerling was overduidelijk de sterkste in de pupillencategorie waarin twaalf leerlingen uit groep 7 en 8 deelnamen. Hij won het toernooi met de absolute score en hield Leon Simon [Ichthusschool] die tweede werd op maar liefst drie punten afstand. Het brons werd gewonnen door Senna Doldersum [De Pelikaan].

Barrage

Bij de welpencategorie met veertien leerlingen uit groep 5 & 6 was het veel spannender. Bij aanvang van de laatste ronde had de top drie evenveel punten. Voor een beslissing voor het kampioenschap was na zes ronden een barrage tussen Arno van Dalen en Jelmer Elings [Gabriëlschool]. Van Dalen werd de winnaar en Elings eindigde op de tweede plaats. Derde werd Lucas Aalten eveneens van school Bij de Bron.

Hoogste scores

Het persoonlijk schooldammen volgde op het hoofdtoernooi van het schooldamkampioenschap van Putten. Hiervoor waren de leerlingen van de basisscholen uitgenodigd die de hoogste scores hadden behaald. De organisatie was in hadden van de plaatselijke damclub PDC Putten.

Geef een reactie