Gelijkspel voor Puttense DamClub tegen KRS 2 Ede

PUTTEN – In de vijfde ronde van de clubcompetitie hebben de Puttense dammers gelijkgespeeld tegen het tweede team van DamClub de Kroonschijf Ede. Ondanks de vroege overwinning van Jan Oost kwam de Puttense formatie op achterstand door twee nederlagen. Herman Cousijnsen bracht met zijn overwinning de einduitslag op 6-6. Met dit gelijkspel is de theoretische kans op het kampioenschap vrijwel nihil geworden.

Jan Oost zat aan de goede kant van het bord en combineerde al vroeg in de partij tegen Geurt Hendriksen. Het evenwicht was verstoord en even later kon hij de punten bijschrijven (2-0). Aan bord 6 trof Ep van Dijk de Edenaar Koes Hoekzema. Van Dijk kwam in het middenspel een schijf achter en wist een doorbraak van de tegenstander niet te voorkomen. Toen hij een kansrijk offervariant miste, was het vrijwel meteen gebeurd (2-2).

Tristan van der Velde had vanuit de opening een gelijkwaardige stand op het bord tegen Johan Teunissen maar liet zich combinatief verrassen. Het koste hem een schijf en hoewel hij enige compensatie had, wist Teunissen zijn voordeel uit te bouwen en won gedecideerd (2-4).

Ook routinier Han van de Kamp maakte deel uit van het Puttense damteam en nam het op tegen Arnold van Harn. Al snel kwam Van de Kamp licht onder druk en moest hij zijn schijven verder positioneren op de flanken. In het late middenspel ontstond een ander beeld: Van Harn had een moeilijke beslissing te nemen en onderwijl had Van de Kamp remise aangeboden. Dat aanbod maakte zijn afweging makkelijker: hij accepteerde de remise (3-5).

Serge Visser verdwaalde in een eigen gekozen variant tegen Erwin Jochemsen en kwam in een volle stand een schijf achter. Even daarna beging Jochemsen een slordigheidje en kwam Visser terug in de partij. Remise was daarna het logische gevolg (4-6). Herman Cousijnsen speelde opnieuw een sterke partij in de clubcompetitie en kreeg het betere van het spel tegen Michel Hendriksen. De Edenaar wist nog een nadelig vier-om-twee eindspel te bereiken maar moest rond de klok van elf uur, een drie uur durende dampartij, de hoofd buigen (6-6). En ondanks deze laatste nederlaag voor KRS 2 Ede keerden de Edenaren tevreden huiswaarts vanwege het eerste wedstrijdpunt dat hiermee is behaald.

Geef een reactie